Veel gestelde vragen

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN GELLAK EN GELNAGELS

Gellak is een flexibele gel die een kleine versteviging biedt. Geschikt voor korte nagels die in goede conditie zijn. Bij zachte nagels blijft het minder lang mooi dan bij stevige nagels. Blijft gemiddeld  2 tot 3 weken mooi.

Bij gelnagels (harde gel) heeft u een optimale versteviging. Geschikt voor alle nagels. U kunt de nagels lang of kort dragen zonder deze te beschadigen. Blijft zeker 4 weken mooi.
Gelnagels zien er niet dikker uit dan een gellak.

DOET HET PLAATSEN VAN KUNSTNAGELS PIJN?

Nee, het plaatsen van kunstnagels doet geen pijn. Moesten je natuurlijke nagels door nagelbijten of gebruik van bijtende producten toch dunner zijn dan normaal dan wordt er eerst een beschermende laag voorzien zodat de pijn tot in het minimum beperkt wordt.

HOE HERKEN IK EEN ALLERGIE VOOR KUNSTNAGELS?

Helaas komt het wel eens voor dat er mensen allergisch zijn voor kunstnagels. Dit zal vooral op te merken zijn door rood opgezette nagelriemen en/of jeuk aan de handen, armen, rondom de ogen en mond. In dat geval kan je best vragen om de kunstnagels te verwijderen. Eventueel een allergie test aanvragen bij de huisarts om uit te sluiten dat het om de kunstnagels gaat.

KUNT U ALLES DOEN MET UW KUNSTNAGELS?

Ja, als u ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging, kunt u er alles mee doen. Wanneer u handschoenen gebruikt bij ongewone of zware werkzaamheden dan kunt u de duurzaamheid van uw nagels verlengen.

ALS HET ME NIET BEVALT, KUNNEN DE KUNSTNAGELS ER DAN WEER AF?

Ik kan de kunstnagels er altijd voor u afhalen. Het is verstandig om uw kunstnagels door een professionele nagelstyliste te laten verwijderen omdat u waarschijnlijk uw eigen nagels zult beschadigen wanneer u dit zelf probeert.

IS EEN NABEHANDELING NOODZAKELIJK?

Ja, wel als u de nagels mooi en in conditie wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze uit balans, waardoor ze eerder breken of beschadigen. Met een nabehandeling worden de nagels weer hersteld waardoor ze in top-conditie blijven. “Het advies is om tussen de 3 en 4 weken na te behandelen.”

KUNNEN KUNSTNAGELS MIJN EIGEN NAGELS BESCHADIGEN?

Als u uw kunstnagels op vakkundige wijze laat aanbrengen door een professionele nagelstyliste, zullen uw eigen nagels hierdoor niet beschadigen.

WORDEN DE EIGEN NAGELS ZACHTER DOOR HET DRAGEN VANKUNSTNAGELS?

Nee, de natuurlijk nagels zijn bij de meeste vrouwen zacht en flexibel. Als de kunstnagels zijn verwijderd moet u weer wennen aan de eigen nagels, u was immers die harde kunstnagels gewend. Om de overgang wat minder vervelend te maken adviseer ik om nog even gellak te dragen.

VANAF WELKE LEEFTIJD KUNSTNAGELS?

De minimale leeftijd voor kunstnagels ( welke dan ook) is 16 jaar.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN GELNAGELS EN ACRYLNAGELS?

Gellak is een flexibele gel die maar een kleine versteviging bied.
Daarom ook geschikt voor korte nagels die in goede conditie zijn.
Blijft 2 tot 3 weken mooi.

Bij gelnagels (harde gel) heeft u een optimale versteviging. U kunt de nagels ook een langere lengte dragen zonder dat deze beschadigen. Blijft opzeker 4 weken mooi.
Gelnagels zien er niet dikker uit dan een gellak.

KAN IK DE GELNAGELS OF ACRYLNAGELS ZELF INKORTEN?

Ja, maar gebruik geen nagelknipper of schaar. Gebruik een kartonnen vijl om de nagels bij te werken. Tijdens uw bezoek aan de nagelstudio kan ik u enkele vijlen laten zien.

KAN JE SCHIMMELS KRIJGEN BIJ HET DRAGEN VAN KUNSTNAGELS?

Niet als er hygiënisch en vakkundig gewerkt wordt. Probeer dus ook nooit een afgebroken stuk zelf terug aan te lijmen, op deze manieren kunnen er infecties, schimmels ontstaan.